Recents in Beach

Sakın Aramayın !

bbb+30 ile başlayan numaradan arandınız. Aman dikkat.
Son zamanlarda yaygınlaşan bu dolandırıcılık yöntemi aslında bilinmeye başladı ancak yine de bilmeyenler için tekrar ele almak istedim. Bilenler için de detay alabileceklerini umuyorum.
+30 ile, +35 ile yada yurt dışından gelen tüm cevapsız çağrıları geri aramak için bir değil on kere düşünün.
Bu numaraları çeşitli programlar ile dolandırıcılar kullanıyor. Dolandırıcılık yöntemi şöyle işliyor. Telefonunuzu açacak zaman bulamadan çaldırıp kapatan bir uygulamaya sahipler. Doğal olarak insanlar merak edip geri arayarak arayanın kim olduğunu bilmek istiyor. İşte dolandırıcılık da tam bu anda başlıyor.
Bu yurt dışı telefonlarını aradığınız anda sizden inanılmaz derecede bir kontör alımı gerçekleşiyor yada faturanıza yurt dışı olarak yansıyor.Bir diğer anlatımla bu numarayı aradığınızda kontör transferi için onay vermiş oluyorsunuz çünkü bu numara bir kod olarak algılanıyor ve sizin aramanızla aktif hale geliyor.
Peki +30’lu,+35’li bu numaralar nerenin kodları yada nerenin numaraları ; Yunanistan,Nijerya,Arnavutluk olarak değişiyor kodlar. Yani siz bu ülkelerden arandığınızı sanıyorsunuz. Eğer Nijerya’da tanıdıklarınız yoksa yada bu belirttiğim ülkelerden aranma ihtimalin yoksa sakın ama sakın geri aramayın.

Post a Comment

0 Comments