SAHTE PARA DOLANDIRICISINA, HALK PAZARINDA SUÇÜSTÜ






           
   Turhal’da Çarşamba günleri kurulan halk pazarında alışveriş yapmak suretiyle piyasaya sahte para suren 57 yaşındaki kadın F.P, pazar esnafına sahte para verdiği esnada yakalandı.
          Geçen hafta çarşamba pazarına giderek sahte 20, 50, 100 ve 200 TL’lik banknotları vererek alış veriş yapan ve para üstünü gerçek para alarak bu şekilde birçok esnafı dolandıran, piyasaya sahte para sürmeye çalışan F.P, esnafa sahte para verdiği esnada yakalandı.
          Yapılan üst aramasında aynı seri numaralar bulunan toplam 660 TL sahte para ele geçirildi. Şahsın evinde yapılan aramada ise aynı seri numaraları bulunan ve çeşitli banknotlarda 13 bin 650 TL sahte para daha bulundu. Turhal Polisi, toplamda 14 bin 310 TL sahte paraya el koydu. Sahte paraların verildiği esnaf tarafından kesin olarak teşhis edilen F.P. hakkında yasal işlem yapıldı.
          SAHTE ALTINLARLA BİRLİKTE YAKALANDI
          Bir diğer olayda ise Amasya, Tokat ve ilçelerinde kuyumcu esnafını dolaşarak Sahte altın satmak suretiyle dolandırıcılık olayına karışan 25 yaşındaki B.K., sahte altınlarla birlikte Turhal’da yakalandı.
Olay önceki gün Turhal’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Amasya’da üç ve Tokat’ta iki kuyumcuyu dolandıran, esnafın sahte olduğunu anlamadığı altınları satmak suretiyle dolandırıcılık yapan B.K’nın Turhal’a geleceğini öğrenen emniyet ekipleri, Turhal Cumhuriyet Caddesi üzerinde tertip aldı.        
         Turhal Polisi, B.K’nın kullandığı aracı Belediye Sitesi önünde durdurdu. Araçta yapılan aramada toplamda 87 adet altın görünümlü taşlı yüzük,  küpe, kolye ucu ile birlikte 1 adet havalı tabanca ele geçirdi. Turhal esnafını dolandıramadan yakalanan B.Ç. ele geçirilen malzemelerle birlikte Amasya Polisine teslim edildi.

Kaynak :Turhal web Haber