Recents in Beach

Dp Tokat İl Başkanı İrfan Alpat Tokat kazova Arazisinde Çiftçileri Ziyaret etti.


ALPAT:

AKP NİN DIŞ POLİTİKASI KAZOVAYI  PERİŞAN YAPTI.

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı İrfan Alpat, Kazova bölgesinde ürettiği ürünlerin satışını terör dolayısıyla satamayan çiftçileri ziyaret ederek, “Kazova çiftçisi perişan” dedi.

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı İrfan Alpat, partisinin milletvekili adayları ile birlikte seçim gezileri kapsamında Kazova bölgesindeki çiftçileri ziyaret etti. Ovayurt köyünde terör dolayısıyla domates ve diğer ürünlerini satamayan çiftçilerin sorunlarını dinleyen Başkan Alpat, çiftçinin zor durumda olduğunu söyledi. Çiftçiye gerekli desteklerinverilmesini isteyen Başkan Alpat, şöyle konuştu: “Kazova, Türkiye’nin en kıymetli arazisi. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, Türkiye’nin en büyük şeker fabrikasını Turhal’a yaptı. Demirel, ilk barajı Almus’a yaptı. Türkiye’nin ilk sulanan arazileri en verimli toprakları Kazovadır. Fakat Kazova çiftçinin perişan olduğunu biliyoruz. Mecliste bulunan partiler çiftçiye ucuz mazot, gübre vereceklerinden bahsediyorlar.  Bunlar 13 yıldır görevdeler. 13 yılın içerisinde neden yapmadılar. 13 yıl önce geldiklerinde bedava su ve mazot vereceklerinden bahsediyorlardı. Çiftçimiz bugün tarlada kendi borcundan dolayı sıkıntı içerisindeler. Doğu’nun problemli olmasından dolayı nakliye ile ürünlerini götüremiyorlar.  Ülkemizdeki siyasetçiler üreten çiftçilerimizi yerinde ziyaret ederek gezmeli ve destek olmalı. İleriye doğru vaat ederek olmaz. Bu insanları çiftçilikten bıktırdıktan sonra seneye ürün ekmez. Ondan sonra dışarıdan domates almaya çalışırız”

KARA VE HAVA YOLU ,TERÖR VE SAVAŞTAN KULLANILAMIYOR.

Tokat Turhal Ovayurt köyündeki bir çiftcimiz 60 dönümlük arazisinde 300 ton domatesi cürüyor. Bu sadece bir ciftcimizin ürünü.  Çiftcimiz borc batağında, her şeyi haciz edilmiş. Halen 13 yıılık iktidar partisi ciftçiye destekten bahsediyor.

TOKAT GÜMRÜK İL MÜDÜRLÜĞÜNE KAPATARAK SİVAS’A TAŞIDILAR.

DP döneminde Tokat’ımıza gümrük il müdürlüğü açılmıştı. Kazovanın ürünleri Kargo ucakları ile Yurt dışına ıhrac edilir. Cifcimizin ürünü pazarlanmış olurdu.

Komşu ülkeler ürünlerimizi almıyor. Sebze meyve kısa sürede nakledilmesi gereken ürün. Süreye ve Irak a ürünlerimiz kamyonlarla günübirlik taşınırdı. Şuan bu nakliyeci esnafıda sıkıntıya soktu. 

Post a Comment

0 Comments