Tedavisi 7 Yıl SĆ¼rĆ¼yor

     Ä°ngiltere’de 5 Ƨocuk tavşancıl otu bitkisine dokununca vĆ¼cutlarında korkunƧ yaralar oluştu. Tavşancıl otu bitkisi, bĆ¼nyesinde barındırdığı zehirli maddelerden dolayı dokunan kişilere ciddi zararlar veriyor.
Ä°ngiltere’de parkta oynayan 5 Ƨocuk bu bitki ile temas edince vĆ¼cutlarında kimyasal yanıklar oluştu. Ƈocuklar bitkiyle temas ettikten sonra durumu fark etmediler. Fakat zaman geƧtikte vĆ¼cutlarında dƶkĆ¼ntĆ¼ler ve yanıklar oluşmaya başladı.
Doktorlar, vĆ¼cuttaki kızarıkları ilk gƶrdĆ¼klerinde sebebi belli olmayan alerjik reaksiyon teşhisi koyup aileleri evine gƶnderdi.

KorkunƧ acıya dayanamadıklarını sƶyleyen Ƨocukları tekrar hastaneye gƶtĆ¼ren aileler, Ƨocukların vĆ¼cutlarında oluşan kabarcıkların tavşancıl otundan kaynaklı kimyasal reaksiyon olduğunu Ć¶ÄŸrendi.
Ƈocuklardan birinin babası, “Ƈocuğum acı iƧinde bağırıyordu ve doktorların ne olduğu hakkında fikri yoktu. Ä°lk başta kızarıklarla başladı, sonra dƶkĆ¼ntĆ¼leri gƶrdĆ¼m. 48 saat sonunda ise kabarcıklar oluşmaya başladı Ƨocuğumun vĆ¼cudunda” dedi.
Kent Konseyi ile konuşan ailelere “Biz bu durum iƧin Ƨok Ć¼zgĆ¼nĆ¼z, tavşancıl otuna dair bir mĆ¼cadele başlatıyoruz” cevabını aldı. SĆ¼s bitkisi olarak tanıtılan tavşancıl otunun verdiği hasarlar yedi senede iyileşebiliyor.

Bu bitkiye dokunmuş olan kişilerin gĆ¼neş ışığından kendileri koruması gerekiyor. Uzmanlar bu bitkiye dokunmanız halinde hemen doktora gitmeniz gerektiğini sƶylĆ¼yor.