Tokat İl Emniyet müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekiplerince Tokat'ta uyuşturucu madde ticareti yapan Sokak Satıcılarına yönelik çalışmalar 3 ilde eş zamanlı operasyon yaptı.

Polis ekiplerinin Sokakta uyuşturucu satan yapılanmaların deşifre edilmesine yönelik sürdürdüğü çalışmalarının Samsun ve Hatay'a genişlemesiyle 3 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Tokat ile birlikte, Samsun ve Hatay'da yapılan eş zamanlı operasyonda 7 kişi göz altına alınarak, tutuklandı. Yapılan operasyonda, Tokat'ta 5, Samsun'da 1, Hatay'da 1 kişi olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 7 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GENÇLERİ ZEHİRLEMEK İSTEYEN 6 KİŞİ YAKALANDI

Ayrıca İstanbul'dan uyuşturucu madde getirerek Tokat'ta satmaya çalışan bir kişi, yapılan başarılı operasyonla yakalandı. Yakalanan şahsın üzerinden satışa hazır 141,56 gram bonzai maddesi ele geçirildi.

Son zamanlarda gençliğin en büyük düşmanlarından olan bonzai uyuşturucusuna karşı yapılan bu operasyonla bağlantılı 6 kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yakalanan 6 kişiden toplamda; "2 Kilo 657,5 gram gelen esrar maddesi, 173,31 gram gelen sentetik cannabinoid (bonzai) maddesi. 155 adet ectasy sentetik uyuşturucu hap, 1,34 gram eroin maddesi 0,85 gram gram gelen suboxin hap uyuşturucu maddesi ele geçirildi.