Recents in Beach

17 Aralık davasını kazandı

   Eski Tokat İl Emniyet Müdürü Aktaş 17 Aralık davasını kazandı
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’nden Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan ve 17 Aralık operasyonundan sonra görevden alınan Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş mahkeme tarafından göreve iade edildi. 
17 Aralık operasyonundan sonra görevden alınan polisler arasında bulunan ve Tokat İl Emniyet Müdürlüğü’nden Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne Mustafa Aktaş, Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. Mahkeme Aktaş’ı görevine iade etti.
1 Şubat 2010-22 Kasım 2011 yılları arasında Tokat İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Aktaş, 9 Ocak’ta 2 yıldır görev yaptığı Sakarya’dan, emniyet müdürlüğü bahçesinde düzenlenen veda programı ile ayrılmıştı. Görevden alınmayı haksız ve hukuksuz bulan Aktaş, bunun mahkeme kararıyla tescili için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurmuştu. Aktaş, Bölge İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. Aktaş’ın 15 gün içerisinde İçişleri Bakanlığı’nca görevine iade edilmesi gerekiyor.
‘İçim rahat ayrılıyorum’ demişti
Mustafa Aktaş, veda programında yaptığı konuşmada, görevini büyük bir hassasiyetle, büyük bir gayretle yapmaya çalıştığını belirtmişti. Güzel şeyler yaptıklarına inandığını, içi rahat bir şekilde ayrıldığını ifade eden Aktaş, “Gerçekten içim rahat. Güzel çalışmalar yaptık. Sakarya’nın huzuru ve güveni noktasında, Sakarya’nın huzurunu, güvenini ileri bir noktaya getirme hususunda güzel çalışmalar yaptık. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Katkılarınızdan dolayı, fedakarlıklarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuşarak, personelinden helallik istemişti.
Aktaş, kimdir?
1961 yılında Malatya'da doğan Aktaş, ilk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamladı. 1986 yılında Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra sırasıyla İzmir, Elazığ, Muş, Sakarya illerinde istihbarat, terörle mücadele ve kaçakçılık birimlerinde çalıştı. 1995-1998 yılları arasında Kahire Büyükelçiliği’nde ataşe olarak görev yaptı. Yurt dışı görevi dönüşünde Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü iken 2. kez şark görevini ifa etmek üzere Sivas'a atandı. 2003 yılında, il emniyet müdürlüğü öncesi son görev yeri olan İstanbul'da Mali Şube Müdürü olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla mali, güvenlik ve organize şubelerinden sorumlu emniyet müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009 yılı Temmuz ayında 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti. Polis başmüfettişi olarak İstanbul bölgesinde görevli iken, 1 Şubat 2010 tarihinde Tokat İl Emniyet Müdürlüğü, 22 Kasım 2011 tarihinde ise Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Aktaş, Arapça ve İngilizce biliyor.


kaynak :Taner Yeşilsu (Sosyal medya)

Post a Comment

0 Comments