TÜRKİYE’de ilk yüz nakli yapılan 23 yaşındaki Uğur Acar yüksek ateş ve solunum güçlüğü şikayetleri ile gittiği hastanede ’grip’ teşhisiyle tedbir amaçlı gözlem altına alındı.
Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) 2012 yılından bu yana sözleşmeli personel olarak çalışan Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, yüksek ateş, eklem ağrısı ve solunum sıkıntısı şikayeti nedeniyle geçen pazartesi hastaneye başvurdu. Acar, yapılan muayene ardından ’Grip hastalığı’ şüphesiyle AÜ Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği’nde gözetim altına alındı. Steril odada tutulan Acar’ın yanına enfeksiyon riski nedeniyle kimsenin girmesine izin verilmiyor. AÜ Hastanesi’nde Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 21 Ocak 2012’de yapılan yüz nakliyle tıp tarihine adını yazdıran Uğur Acar’ın ağır grip vakasıyla karşılaşmaması için tedbir amaçlı gözlem altında tutulduğu belirtildi.
TEDBİREN GÖZETİM ALTINDA
Acar’ın ’epilepsi’ hastalığı nedeniyle durumunun daha hassas ve önem taşıdığına dikkati çeken Prof.Dr. Ömer Özkan, “Mevsim nedeniyle en yüksek oranda H1N1 virüsü ile karşı karşıyayız. Tüm hastalarımız bizim için kıymetli ancak Uğur Acar’ın özellikli olmasına neden olan, epilepsi hastalığının da olmasıdır. O nedenle tedbirli olmak durumundayız” dedi.
SAĞLIK DURUMU İYİ
Uğur Acar’ın yaşadığı grip vakası nedeniyle epilepsi hastalığının birbirini tetikleme olasılığı bulunduğunu aktaran Prof.Dr. Özkan, “Biz her türlü tedbiri alıp, hiçbir ihtimali gözden kaçırmamamız gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz. Uğur, virüse bağlı olarak tetiklenen solunum sıkıntısını da aştı. Kontrolümüz altında tedavisi sürüyor. Durumu geçtiğimiz günle kıyaslanırsa çok daha iyi diyebiliriz” diye konuştu.