Recents in Beach

Oktay Vural gözyaşları döktü

  MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural'ın acı günü... Vural, hayatını kaybeden eşi Prof. Dr. Tuba Vural'ı son yolculuğuna uğurlarken gözyaşı döktü.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın eşi Tuba Vural, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Tuba Vural'ın Kocatepe Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Oktay Vural, çocukları Yavuz ve Oğuz Vural ile yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamza Çebi ve Engin Altay, BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Oktay Vural'ın taziyeleri kabul ettiği cenaze namazı sonrasında, Arınç ve Bahçeli'nin de bulunduğu kalabalık Tuba Vural'ın cenazesini omuzladı. Tuba Vural, toprağa verilmek üzere Gölbaşı Mezarlığına götürüldü.

CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ
Tuba Vural'ın cenazesi Kocatepe Camisi'nde ikindi namazına müteakip  kılınan cenaze namazı sonrası Gölbaşı Mezarlığı'na getirildi. Vural'ın cenazesi,  Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde toprağa verildi. 
Mezarlığa gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti yöneticileri  ve milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Eski Sağlık  Bakanı Recep Akdağ ve sevenleri Vural ailesine taziyelerini bildirdi. 
GATA'da bir süredir kanser tedavisi gören Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuba Vural, dün hayatını kaybetmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da eşi Prof. Dr. Tuba Vural’ın vefat etmesi nedeniyle MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı   telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu. Erdoğan, Tuba Vural’ın vefatından duyduğu üzüntüyü belirterek, Tuba Vural’a rahmet, geride kalan aile bireylerine de sabır ve metanet dileğinde bulundu.

DIŞI SİZİ, İÇİ BENİ YAKAR DEMİŞTİ
Oktay Vural'ın 1988'de evlendiği eşi Prof. Dr. Tuba Vural kanser tedavisi görüyordu. Oktay Vural, ekim ayında verdiği bir röportajda 'Bıraktığınız o sakalların altında derin bir hüzün mü yatıyor?' sorusuna şu yanıtı vermişti: Dışı seni içi beni yakar... İmaj olsun diye bırakmadım. Zorlu bir süreç geçiriyorum. Kişisel bakım yapmaya, her gün tıraş olmaya fırsatım olmadı. İlgi odağınız farklı. Darmadağınık olmaktansa sakal bırakayım dedim.İçinde bulunduğumuz ortamın sonucu, spontane gelişti

.Vural, eşinin sağlık durumunu şöyle anlatmıştı.
İlk kez 2011 seçimleri öncesinde rahatsızlandı. O kemoterapi görürken ben seçim kampanyası için çalışıyordum. Tuba Hanım çok güçlü bir kadındır. “Mücadelene devam edeceksin” diyordu. Hastalığını grip, nezle gibi görüyordu. Tabii hastalıkların bir seyri var. Belli bir safhadan sonra başka türlü tebarüz ediyor, elinizde değil... Her şey iyi gidiyor derken böyle gelişti...
Oktay Vural "Meme kanserini atlattı derken metastaz mı yaptı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:
Evet, nedenini bilmediğimiz bir şekilde tekrar nüksetti. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra büyük oğlum askere gitti. Tuba Hanım o günlerde de sıkıntılı bir dönem yaşıyordu. Birlikte Kastamonu’ya gidip onu birliğine teslim ettik. Sonra süreç daha kötüleşti maalesef. Oğlumuzun yemin törenine gidemedik. Şimdi tedavisi devam ediyor. (Bir süre duraksıyor...) Allah’a şükür..

Post a Comment

0 Comments